Mi az Újalkímia?

Újjászülettünk Újalkímia néven

Iskolánk az utóbbi öt évben Védikus Alkímia néven működött. Tananyagunk folyamatosan fejlődött, minden képzésünkön újabb és újabb tudásanyagot és gyakorlati módszereket vezettünk be. Az elmúlt fél évben ez a változás olyan mérvű és olyan forradalmi volt, hogy ezzel elérkeztünk egy mérföldkőhöz: új nevet adunk iskolánknak és szellemi irányzatunknak.

Így lett a Védikus Alkímiából Újalkímia.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy hátat fordítanánk a Védák bölcsességének, hiszen az a tudásanyagunk jókora részének a vázát adja. Azonban ahogyan mi értelmezzük az ősi hagyományt, az már markánsan eltér minden ma ismert védikus iskolától. Nem egyszerűen csak új nézőpontból, korszerű és praktikus megközelítéssel értelmezzük az ősi forrásokat, hanem azokra alapozva egy teljesen új filozófiai rendszert és gyakorlati módszert hoztunk létre. Filozófiánk és gyakorlataink teljesen egyediek, ezért ideje volt kilépnünk az eddigi nevünk által sugallt keretekből.

Az Újalkímia egy önálló szellemi irányzat, amely korszerű és gyakorlatias formában ötvözi a védikus  hagyományt, a nyugati alkímia, a klasszikus görög filozófia és misztériumiskolák szemléletével és gyakorlataival.

Mi különbözteti meg leginkább az Újalkímiát a nyugati ezotéria és New Age áramlataitól?

 • Szemlélete analitikus, rendszerező, racionális
 • Csodavárás helyett hatékony önfejlesztő és önismereti technikákkal rendelkezik
 • Kerüli a babonákon vagy a vakhiten alapuló megközelítést, misztikus élményhez a személyiségfejlődés útján párhuzamosan haladva juttat el

Ars poeticánk:

 • Az oktatás nem arról szól, hogy megtöltünk egy edényt, hanem hogy meggyújtunk egy tüzet.

Céljaink:

 • Az ember belső erejének felszabadítása, tudatának tágítása, és ezáltal egy tudatos élet megteremtése.
 • Az Újalkímia célja megegyezik a szellemi alkimisták egykori céljával, az emberi tudat arannyá nemesítésével.

Mit nyújtunk az embereknek?

 • A sikerünk kulcsa, hogy a technikáinkkal a tudat erejét szabadítjuk fel, és ezt a résztvevők azonnal meg is tapasztalhatják.
 • Képzéseinken a résztvevők lépésről-lépésre feltárhatják az életüket megnehezítő problémákat és azokat az okokat, amelyek miatt a belső erőik le vannak kötve.
 • Kifejlesztettünk egy módszert, amelynek segítségével eszközöket adunk ahhoz, hogy fel is oldják a problémáikat és felszabadítsák a képességeiket.
 • A titkunk, hogy egyensúlyt hoztunk létre egy szellemi út két fontos tényezője, a racionalitás és a misztika között.
 • A másik titok, hogy törődünk a hozzánk fordulókkal, nem csak eladunk nekik valamit. Ha valaki egy workshop végeztével érez magában elszántságot, akkor utána szemináriumokon vagy egyéni munkában végig is vezetjük az úton.

Kinek ajánljuk?

 • Mindazoknak, akik szeretnének szellemi úton járni és egyúttal az életüket, a személyiségüket is kiteljesíteni.
 • Akiket érdekel egy olyan önfejlesztő módszer, amely kelet és nyugat szellemi értékeit érthető és korszerű formában szintetizálja, s amellyel sikeresebbé és boldogabbá tehető az élet.
 • És mindazoknak, akik a napjainkban jellemző szellemi zűrzavart és a spiritualitás babonás vagy üzleties voltát meghaladva, továbbra is mélyen érdeklődnek az élet metafizikai vonatkozásai iránt.

Mit tanítunk? Kattintson ide a folytatáshoz

Videók, riportok, előadások szellemi iskolánkról

Szellemi iskolánk bemutatása előadás videó megtekintése

Viva Natura TV riport arról, hogy mi az ami megérinti az embereket bennünk

A belső alkimista megtalálása

Könnyed ízelítő szellemi irányzatunkról, riport a Jazzy rádióban